عضو هیت علمی دانشگاه شهرکرد و کارشناس توانای مسائل آبی گفت: سر منشا اصلی بحران های کم آبی حوضه زاینده رود ریشه در مدیریت آب در گذشته دارد.
روح الله فتاحی در گفت و گو با خبرنگار جهانبین نیوز افزود: سر منشأ اصلي بحرانهاي كم آبي حوضه زاينده رود ريشه در نحوه مديريت آب در گذشته دارد. اگر موارد زير در مديريت آب حوضه زاينده رود انجام ميگرفت امروز شاهد خشك شدن رودخانه زاينده رود و بحرانهاي اجتماعي و زيست محيطي ناشي از آن نبوديم:
فتاحی یکی از این موارد را متوقف يا محدود شدن شهرك سازي در استان اصفهان و عدم ايجاد زمينه براي مهاجرت به اين استان دانست.
وی اظهار داشت: عدم توسعه صنايع آب بر و تمركز بر توسعه گردشگري به عنوان محور توسعه استان اصفهان و تغيير الگوي كشت با اتخاذ سياستهاي تشويقي و بازدارنده و توسعه كشتهاي گلخانه ها، یکی دیگر از موارد مذکور است.
کارشناس ارشد آب کشور، سوق دادن بودجه هاي هنگفت حفر تونلهاي انتقال آب به سمت مديريت مصرف و بهبود الگوي مصرف آب در بخشهاي كشاورزي و شرب، كاهش برداشت از منابع آب زيرزميني و تقويت آب به عنوان يك منبع زايشي براي حيات رودخانه زاينده رود وترويج فرهنگ صرفه جوئي در آب بويژه در مسئولين شهرداري براي كاهش چمنكاري در فضاي سبز و جايگزيني آن با روشهاي جديد كم آب بر را از اقداات لازم جهت جلوگیری از خشک شدن زند رود دانست.